Ájurvédikus recept: Viszlát aranyér!


Baktai Ádám

Baktai Ádám

Védikus pap at Bhakti Kutir
Védikus pap, az indiai kultúrtudományok és gyógymódok szakértője. Szakterületei a védikus terápiás foglalkozások (Védikus asztrológia, Ájurvédikus gyógyászat, Vastu shastra, Hatha Jóga) és az Orientális egészség megőrző foglalkozások (Zen Shiatsu, Taoista Jóga)

Baktai Ádám 1976-ban született. Nagybátyja révén már 2 éves kora óta a keleti kultúra közelében élt. 15 éves korában Indiába került egy tradicionális bentlakásos kolostor-iskolába, ahol 10 évig folytatta tanulmányait. 7 éven keresztül tanított is az iskolában, majd az utolsó 3 évben igazgatóként is szolgálta az iskola intézményét.1995-ben szentelték pappá. Azóta papként, védikus asztrológusként, jóga oktatóként, shiatsu, ájurveda és reiki terapeutaként, valamint vastu shastra tanácsadóként tevékenykedett már Indiába, Angliában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában, Mauritsiuson, a Fidzsi-szigeteken, Dubaiban és most Magyarországon.
Baktai Ádám

pumpkin-02[1]
Már évek óta megakartam veletek ezt osztani, de mindig elfelejtődött. De most viszont van aktualitása a Halloween alkalmából.

Mert ez a cikkelyes tök a legalkalmasabb a pép előállításához. A recept egyszerű, felkockázzuk a tököt, apróra és egy egész kevés vízen elkezdjük fedő alatt megfőzni. 

Amikor a tökdarabkák már pépé főttek, a masszát egy mélyebb tálcán vagy egy lavórban szét oszlatjuk. Amikor már visszahűlt annyira, hogy ne égesse meg a bőrünket, akkor szépen levetkőzünk és bele ülünk ebbe a főzetbe. És addig üldögélünk benne, míg ki nem hűl.

A visszajelzések az elmúlt 20 évben az volt, hogy az első alkalom után 3-4 hónapra is visszahúzódik az érkiboltosodás, de a második alkalom után már inkább 8-10 hónapig is teljesen tünetmentessé válik az ember alfele. És minden alkalommal egy hosszabb időre tolódik ki a panasz visszatérése.

És, hogy az egészet feloldjam egy lényegesen könnyebben megoldható tantrikus recepttel, egyszerűen hordjunk magunkon leopárdjáspist, sokaknál az is elég, hogy egyáltalán ne jöjjön elő az aranyerük. Egyébként Indiában a leopárdjáspist aranyér kő ként is hívják.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

 

Ez is érdekelhet...

1 Response

  1. Mikola Annamária szerint:

    Köszönöm, mókás tipp 😀 Mivel nem találtam más elérhetőséget, kérdezhetnék itt hatékony gyógymódot a magas vérnyomásra? Aggódom a páromért, napi2x2 gyógyszer mellett 160 a vérnyomása. Kérek segítséget, hiszen mindenre kell hogy legyen egyensúlyt teremtő gyógynövény vagy jógarítus. Köszönöm, ha segítséget kapok! Mikola Annamária

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Ájurvédikus recept: Viszlát aranyér!

| Baktai Ádám
1