Gyors, élesztőmentes, gluténmentes pogácsa


Vitai Kati

Vitai Kati

Hatha Jógaoktató at Élj Harmóniában
Tapasztalatból tudom 15 év menedzser múlttal a hátam mögött, milyen nehéz a rohanó világban megtalálni a harmóniát. 2003 óta foglalkozom rendszeresen jógával és jógaoktatóként kijelenthetem a jóga és az ájurvéda gyógyír a modern kori problémákra. Segítenek megismerni az egészséges élethez, testi-lelki egyensúlyhoz vezető utat. Az Élj harmóniában Jógastúdióban célunk felhasználni tapasztalatainkat, elméleti és gyakorlati tudásunkat, hogy inspiráljunk, támogassunk, mindenkit a testi-lelkiharmónia elérésében. Képzéseinkkel széles skáláját kínáljuk a jóga és meditációsfoglalkozásoknak, életmódtanfolyamoknak, melyek lehetővé teszik kiegyensúlyozott, tudatos életet. Jógafoglalkozásainkon elsődlegesen a feszültségek oldására és a gerinc egészségének megőrzésére fókuszálunk.
A fejlődési folyamat legfontosabb részének a saját tapasztalást tartom és remélem, egyre több embernek adatik meg a lehetőség, hogy a jóga áldásos hatásait megtapasztalhassa.
Ha bármilyen kérdésed van életmóddal, jógával, meditációval, táplálkozással kapcsolatban írj nyugodtan.
Elérhetőségeim:
www.eljharmoniaban.hu
eljharmoniaban@gmail.com
www.facebook.com/eljharmoniaban
eljharmoniaban.blogspot.hu
Vitai Kati

Latest posts by Vitai Kati (see all)

Ma tudatos táplálkozás tanfolyamot tartottam és késő délután amikor hazaértem, a férjem mondta, hogy ő úgy megkívánt egy kis pogácsát. 

A pogácsa igazi rágcsálnivaló, szinte mindenki szereti. A szárazabb ételeket kedvelők számára a ropogós külső rész ad igazi élvezetet, akik a puhább ételeket kedvelik, azoknak a belseje:)

Mivel az elmúlt néhány napban sokféle süteményt készítettem neki (tönkölybúza lisztből, búzalisztből, zablisztből), ezért úgy döntöttem a változatosság kedvéért valamilyen más lisztet használok –  gondoltam, így izgalmasabb lesz a pogácsa:) A választásom így esett a rizsliszt, hajdinaliszt és kukoricaliszt párosítására. Annak érdekében, hogy a tészta jól összeálljon lenmagliszttel egészítettem ki. Elsőre sikerült jól eltalálni az arányokat, nagyon finom lett az eredmény:)

gm pogácsa, hajdinalisztes pogácsa, kukoricalisztes pogácsa, rizslisztes pogácsa, kukoricaliszt, hajdinaliszt, rizsliszt, pogácsa, élesztőmentes, tojsámentes

 

Hozzávalók

  • 200 g Cottage cheese (túróval helyettesítheted)
  • 150 g rizsliszt 
  • 50 g hajdinaliszt
  • 50 g kukoricaliszt
  • 100 g vaj
  • 2 púpos ek. lenmagliszt
  • 1/2 csg. sütőpor
  • víz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
 
A lenmaglisztet tedd egy kis tálba és annyi vízzel öntsd le, hogy tojás állagú legyen kb. 8 ek víz, hagyd egy picit állni. A hozzávalókat egy tálba alaposan gyúrd össze. Nem szükséges pihentetni, de ha van időd a hűtőszekrénybe be is teheted a tésztát egy kis időre. Majd lisztezett deszkán (én hajdinalisztet használtam)  nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagságúra – én szeretem berácsozni, de anélkül is finom lesz:) Pogácsaszaggatóval szaggasd ki a pogácsákat és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tepsit tedd be 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre. (kb 20 perc)
 

Ez is érdekelhet...

1 Response

  1. fujimori szerint:

    A napfényen kívűl minden fel lett sorolva ami puffaszt. Tudttam én hogy az emberi faj napfénnyel táplálkozik -.-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gyors, élesztőmentes, gluténmentes pogácsa

| Vitai Kati
1