Gluténmentes sós muffin


Vitai Kati

Vitai Kati

Hatha Jógaoktató at Élj Harmóniában
Tapasztalatból tudom 15 év menedzser múlttal a hátam mögött, milyen nehéz a rohanó világban megtalálni a harmóniát. 2003 óta foglalkozom rendszeresen jógával és jógaoktatóként kijelenthetem a jóga és az ájurvéda gyógyír a modern kori problémákra. Segítenek megismerni az egészséges élethez, testi-lelki egyensúlyhoz vezető utat. Az Élj harmóniában Jógastúdióban célunk felhasználni tapasztalatainkat, elméleti és gyakorlati tudásunkat, hogy inspiráljunk, támogassunk, mindenkit a testi-lelkiharmónia elérésében. Képzéseinkkel széles skáláját kínáljuk a jóga és meditációsfoglalkozásoknak, életmódtanfolyamoknak, melyek lehetővé teszik kiegyensúlyozott, tudatos életet. Jógafoglalkozásainkon elsődlegesen a feszültségek oldására és a gerinc egészségének megőrzésére fókuszálunk.
A fejlődési folyamat legfontosabb részének a saját tapasztalást tartom és remélem, egyre több embernek adatik meg a lehetőség, hogy a jóga áldásos hatásait megtapasztalhassa.
Ha bármilyen kérdésed van életmóddal, jógával, meditációval, táplálkozással kapcsolatban írj nyugodtan.
Elérhetőségeim:
www.eljharmoniaban.hu
eljharmoniaban@gmail.com
www.facebook.com/eljharmoniaban
eljharmoniaban.blogspot.hu
Vitai Kati
Ma kirándulni mentünk és ilyenkor mindig jól jön, ha van a hátizsákban valamilyen elemózsia:) Egy gluténmentes sós muffin-t készítettem, amit jóízűen el is fogyasztottuk a Nagy kevélyen:)

 gluténmentessosmuffin_2015


Nem csak azért szeretem ezt a receptet, mert finom, de a csicseriborsó liszt és a rizsliszt keveréke teljes értékű fehérjével szolgál a szervezet számára – így minden szükséges aminósavat tartalmaz az étkezés – a csicseriborsóban és a rizslisztben lévő fehérje is tökéletesen be tud épülni. Sokszor éri a vegetáriánusokat az a vád, hogy nincs meg minden az étkezésükben ami a húsban és majd legyengülnek… ezt olyanok mondják, akiknek fogalma sincs a fehérje beépülési folyamatról:)  Ha a fehérjéket komplettálod, akkor teljesen be tudnak épülni a szervezetedbe.

 

 
Hozzávalók:
1,5 bögre rizsliszt
3/4 bögre csicseriborsóliszt
1,5 tk. szódabikarbóna
1 és 1/4 bögre víz
10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír)
 
 
1/2 tk. citrom leve
1 cukkini
, bors, kurkuma, rómaikömény

A cukkinit mosd meg és vád apróra (kb. egy bögre). Egy tálban keverd össze a rizslisztet, csicseriborsólisztet, szódabikarbónát sót, fűszereket. Majd keverd hozzá a citromlevet, olvasztott vajat, vizet és az egészet keverd jól össze. Amikor elkeverted a tésztát, beleteheted a zöldséget.  

 
Egy muffin formába (ha szükséges tegyél bele muffin papírt) adagold bele a tésztát. Tedd 180°C  fokra előmelegített sütőbe és süsd amíg aranybarnára sül. (kb. 20-25p) 
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
 
 

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gluténmentes sós muffin

| Vitai Kati
0