Egyszerű, zablisztes kréker (sós keksz)


Vitai Kati

Vitai Kati

Hatha Jógaoktató at Élj Harmóniában
Tapasztalatból tudom 15 év menedzser múlttal a hátam mögött, milyen nehéz a rohanó világban megtalálni a harmóniát. 2003 óta foglalkozom rendszeresen jógával és jógaoktatóként kijelenthetem a jóga és az ájurvéda gyógyír a modern kori problémákra. Segítenek megismerni az egészséges élethez, testi-lelki egyensúlyhoz vezető utat. Az Élj harmóniában Jógastúdióban célunk felhasználni tapasztalatainkat, elméleti és gyakorlati tudásunkat, hogy inspiráljunk, támogassunk, mindenkit a testi-lelkiharmónia elérésében. Képzéseinkkel széles skáláját kínáljuk a jóga és meditációsfoglalkozásoknak, életmódtanfolyamoknak, melyek lehetővé teszik kiegyensúlyozott, tudatos életet. Jógafoglalkozásainkon elsődlegesen a feszültségek oldására és a gerinc egészségének megőrzésére fókuszálunk.
A fejlődési folyamat legfontosabb részének a saját tapasztalást tartom és remélem, egyre több embernek adatik meg a lehetőség, hogy a jóga áldásos hatásait megtapasztalhassa.
Ha bármilyen kérdésed van életmóddal, jógával, meditációval, táplálkozással kapcsolatban írj nyugodtan.
Elérhetőségeim:
www.eljharmoniaban.hu
eljharmoniaban@gmail.com
www.facebook.com/eljharmoniaban
eljharmoniaban.blogspot.hu
Vitai Kati

Latest posts by Vitai Kati (see all)

Sokan szeretik a sós rágcsálni valókat, de a bolti ropik, sós perecek, kekszek, pogácsák sajnos nagyon gyenge minőségűek (nem túl jó minőségű alapanyagból készülnek) és sok esetben tele vannak ízfokozókkal, térfogat növelővel, mindenféle furcsa adalékkal, amikre a szervezetednek nincs szüksége. Ráadásul a fenti ételek nem frissek, állottak és ezért a fogyasztásuk a testben salakanyagok lerakódásához vezet. (az ételek frissességének fontosságáról itt olvashatsz)

Néhány kísérlet eredményeképpen készítettem ezt a zablisztes krékert a férjemnek:na és a jógás tanítványainknak, nagy sikere volt 🙂
Amennyiben gluténmentes zablisztet vásárolsz, GM diétába is jól beilleszthető.

zabliszt, zabos keksz, zablisztes keksz, gluténmentes keksz, bio, reform, gm keksz

Hozzávalók

  • 280 g zabliszt
  • 100 g vaj
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 kk só
  • 3-5 ek tejföl
  • 1 kk pitta fűszerkeverék (más fűszerekkel helyettesítheted)
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
A hozzávalókat egy tálba alaposan gyúrd össze, hogy kellemesen gyúrható tésztát kapj. Plusz tejföl hozzáadásával tudod lágyítani, ha úgy érzed szükséges. Pihentetni nem szükséges , de ha van időd a hűtőszekrénybe be is teheted a tésztát egy kis időre. Majd lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát vékonyra. Dereglye vágóval vágd formára és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Nekem nincs deszkám, mindig egy új sütőpapírt használok deszkának, ez nem csak higiénikus, de amikor elkészültek a zabkekszek egyszerűen a papírral együtt csak át kell emelni a tepsibe és nem kell utána mosogatni:) A tepsit tedd be 180-200 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre. 

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Egyszerű, zablisztes kréker (sós keksz)

| Vitai Kati
0