Asztrológiai előrejelzés, Védikus: Nap a Kosban: Április 13-Május 14…


Baktai Ádám

Baktai Ádám

Védikus pap at Bhakti Kutir
Védikus pap, az indiai kultúrtudományok és gyógymódok szakértője. Szakterületei a védikus terápiás foglalkozások (Védikus asztrológia, Ájurvédikus gyógyászat, Vastu shastra, Hatha Jóga) és az Orientális egészség megőrző foglalkozások (Zen Shiatsu, Taoista Jóga)

Baktai Ádám 1976-ban született. Nagybátyja révén már 2 éves kora óta a keleti kultúra közelében élt. 15 éves korában Indiába került egy tradicionális bentlakásos kolostor-iskolába, ahol 10 évig folytatta tanulmányait. 7 éven keresztül tanított is az iskolában, majd az utolsó 3 évben igazgatóként is szolgálta az iskola intézményét.1995-ben szentelték pappá. Azóta papként, védikus asztrológusként, jóga oktatóként, shiatsu, ájurveda és reiki terapeutaként, valamint vastu shastra tanácsadóként tevékenykedett már Indiába, Angliában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában, Mauritsiuson, a Fidzsi-szigeteken, Dubaiban és most Magyarországon.
Baktai Ádám

Hogy pozitív hangulatban kezdjük az elemzést, ebben a szakaszban várható az év legjobb napja asztrológiailag. Persze minden hónapban és évben vannak jó bolygóállások, de van egy olyan teljes mértékben kedvező nap asztrológiailag, ami szinte mindig az év legjobb napja.

Ez akkor szokott lenni, amikor a Nap és a Hold a lehető legerősebb pozícióba lép, és ilyenkor sokszor előfordul az is, hogy közben a Vénusz is a lehető legjobb helyzetben van. Ezen a napon érdemes új és fontos dolgokba kezdeni, mert ezek a dolgok maradandóan és kiválóan fognak alakulni az életünkben.

Ez az Akshaya Tritiya napja és ezen a napon tradicionálisan aranyat ajándékoznak az emberek egymásnak Indiában. Idén, 2017-ben, Április 28-án ünnepelhetjük meg ezt a fantasztikus napot. De az előtte és az utána nap is bírni fog a kiváló bolygóállással. 

Sőt ebben a szakaszban lesz Május 10-én Buddha születésnapi ünnepsége is. De ez a nap, „nemcsak” Buddha születésnapja, de az a nap is, amikor 5 év önsanyargatás, majd néhány nap meditáció után megvilágosodott, de még az a nap is, amikor eltávozott erről a világról. Szóval ez a nap triplán áldásos természetesen főként a Buddhista út követőinek, és főként azoknak, akik a Buddha féle „ne azért csináld, mert mások mondják, hanem azért, mert már kipróbáltad és ebből tudod, hogy ez téged előre visz a spirituális utadon” lelki gyakorlatokat részesítik előnyben.

Asztrológiailag ebben a hónapban az énünk kerül előtérbe, ugyanis a Nap bolygó, az énünk égiteste a Kos jegyében van a lehető legerősebb pozícióban.

Ehhez még azt is hozzá kell tenni, hogy a Rahu, vagyis a felszálló Holdcsomópont az Oroszlánban van, ami még jobban az énképet és az egót tolja előtérbe. Szóval itt már inkább a túlzásoktól kell tartózkodni, hogy ne szálljunk el, ne váljunk diktatórikussá.

Szerencsére a Jupiter-Vénusz (ők a tanító bolygók a védikus asztrológiában) tengely még mindig áll, sőt állni is fog az egész hónapban, ami a tudás és a tudást elsajátító belső alázat révén visszafoghatja az egót, de ahhoz tanulni, tanulni és tanulni kell.

A jó pap, holtáig tanul, és miért, mert amint már nem tanulunk, amint nem helyezzük magunkat a diák szerény és alázatos hangulatába, az egónk már elkezdheti dédelgetni azt a világképet, hogy azért nem kell tanulnunk, mert már nagyon ott vagyunk a szeren.

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Asztrológiai előrejelzés, Védikus: Nap a Kosban: Április 13-Május 14…

| Baktai Ádám
0