Savasana – Hullapóz

Jóga Magazin
Jóga Magazin

Latest posts by Jóga Magazin (see all)

Hullapózban jelképesen „meghalunk”. Testünk eddig érzékelt határai eloszlanak, és boldog semlegesség tölt el bennünket. Hogy milyen érzés a hullapóz? Semmilyen.

A savászana helyes megvalósítását azzal kezdd, hogy testrészeidet szimmetrikusen rendezed el. Figyelj arra, hogy mindkét oldalad egyenletesen feküdjön a padlón, és hogy mindkét füled azonos távolságra legyen a vállaidtól. Lazítsd el az összes izmod, még csontjaidat is. Képzeld el, hogy egész tested a talajba süpped, majd szétfolyik, mint az olaj. Ezután nyugtasd meg érzékeidet. Lazítsd el a nyelvgyököt, engedd a szemgolyódat besüllyedni a szemgödörbe, majd nézz le a szíved felé. Belső füledet engedd a koponya hátsó része felé lazulni (közben figyeld a légzésed hangját). Arcbőrödet lazítsd el az orrnyeregnél, majd képzeld el, hogy lefolyik a halántékod felé.

Végül próbálj elengedni minden gondolatot (vagy legalábbis amennyit tudsz). Még ha nyugodtan és mozdulatlanul is fekszel a talajon, észre fogod venni, hogy az jár a fejedben, hogy mit kéne „csinálni” ebben a pózban. Ejtsd le agyadat a koponya hátsó részére, és pihenj.

Forrás: Yoga JournalBookmark and Share

Ez is érdekelhet...

1 Response

  1. kelemenke szerint:

    Hát ez minden eddigi útmutatás közül a legjobb,eddig is jó volt a hullapóz,de most fantasztikus

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Savasana – Hullapóz

| Jóga Magazin
1