A core izmok nem csak a pózoláshoz kellenek


Szűcs Orsolya

Szűcs Orsolya

Mióta jógázom, rengeteg pozitív irányú testi és lelki változást tapasztalok magamon, ezért szeretném oktatóként megismertetni a jógát minél több emberrel. Legnagyobb élményem oktatás során, amikor látom a pozitív változásokat a jógásokon, illetve ha segíthetek valakinek átlendülni a saját maga felállított korlátain.

Kislányunk, Lola, egy kicsit megváltoztatta a jógához való viszonyomat, a terhességem alatt és közvetlen a szülés után gyakorlásaim kevésbé voltak intenzívek. Lassan kezdek visszaállni a régi gyakorlási rendszeremhez. Ennek egyik állomása a babás agni jóga, amit Lolával együtt tartok, de igyekszem időt szakítani az egyedüli gyakorlásra is, mert számomra az az “igazi” jóga 🙂
Szűcs Orsolya

12074788_435799939953508_6706148470729899600_n-89cd19e4ede265a7a20eec1248aabc37a4555aecNem csak ahhoz kellenek erős core izmok, ha egy kőfalon szeretnél pózolni, úgy, hogy mögötted még egy szakadék is van. Na jó, ez a fénykép nekem is súrolta kicsit a komfort zónám határát.

Tehát ahogy már a korábbi bejegyzésekben is írtam, a core izmokat szinte egész nap használjuk, emeléshez, forduláshoz, járáshoz, üléshez, egyenes tartáshoz, de más sportolás közben is, például futás közben. Ahhoz, hogy ne fájjon a derekunk, hátunk, ne váljunk púpossá, vagy ne legyen más tartáshibánk, ha a core izmainkat erősítjük, már sokat tettünk.

A core izmok edzéséhez a gyakorlatok ráadásul nagyon egyszerűek (ami nem jelenti azt, hogy könnyűek is), mindenféle eszköz nélkül edzhetjük őket, akár otthon is. Ehhez azonban nem árt egyszer átvenni a gyakorlatokat valakivel, aki tud segíteni abban, hogy biztosan helyesen végezzük őket. Erre kitűnő lehetőséged lesz, ha eljössz a core izom erősítő workshopomra, ahol azon túl, hogy segítek abban, hogy helyesen végezd a gyakorlatokat, egy 20 perces gyakorlatsort is, kapsz, amit szintén a Te egyéni igényeidhez igazítunk, és amit otthon is végezhetsz.

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

A core izmok nem csak a pózoláshoz kellenek

| Szűcs Orsolya
0