A 2017-es év kezdete, a Védikus Asztrológia olvasatában!


Baktai Ádám

Baktai Ádám

Védikus pap at Bhakti Kutir
Védikus pap, az indiai kultúrtudományok és gyógymódok szakértője. Szakterületei a védikus terápiás foglalkozások (Védikus asztrológia, Ájurvédikus gyógyászat, Vastu shastra, Hatha Jóga) és az Orientális egészség megőrző foglalkozások (Zen Shiatsu, Taoista Jóga)

Baktai Ádám 1976-ban született. Nagybátyja révén már 2 éves kora óta a keleti kultúra közelében élt. 15 éves korában Indiába került egy tradicionális bentlakásos kolostor-iskolába, ahol 10 évig folytatta tanulmányait. 7 éven keresztül tanított is az iskolában, majd az utolsó 3 évben igazgatóként is szolgálta az iskola intézményét.1995-ben szentelték pappá. Azóta papként, védikus asztrológusként, jóga oktatóként, shiatsu, ájurveda és reiki terapeutaként, valamint vastu shastra tanácsadóként tevékenykedett már Indiába, Angliában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában, Mauritsiuson, a Fidzsi-szigeteken, Dubaiban és most Magyarországon.
Baktai Ádám

napkelteA Védikus Asztrológia talán legjellemzőbb elve az, hogy próbáljuk mindig és mindenkoron a legalkalmasabb módon felhasználni az időt. Hiszen minden cselekedetre meg van az ideális és abszolút katasztrófális asztrológiai időpont is!

Például asztrológiai szempontból fogadalmaink nagy részének buktatója az, hogy általában Hétfőn szoktuk elkezdeni őket, amely napok gyors természetűek. Így ezek a napok gyors, intenzív dolgokra kiválóan alkalmasak, de maradandó, hosszútávon működő tevékenységekre már kevésbé.

Idén, 2017-ben a Január elseje alkalmas pozitív fogadalmaink megtételére akár hosszútávra is, de amennyiben az újévi terveinkben szerepelnek megvonások és negatív töltetek, mint pl. böjtök és/vagy önsanyargatások, kiselejtezések és visszalépések, akkor az év elejét nézve a Január 7-e lesz a kezdetre legalkalmasabb nap.

Egyébként az Újév Nap/Merkúr és Mars/Vénusz együttállásokkal kezdődik. A Nap és Merkúr együttállás felerősíti a kommunikációs képességeinket és igényeinket is. Könnyebben fogunk megnyílni és hatékonyabban fogunk tudni megnyilvánulni is. Ugyanakkor ez a bolygó együttállás az igaz, tiszta és tanító beszéd jelképe is az asztrológiában.

A Mars és Vénusz találkozása pedig a kreativitást jelképező bolygóállás. Maga a Vénusz bolygó mindig és mindenkoron a nőiesség, szépség és lágyság szimbóluma volt, míg a tüzes Mars planéta a férfi energiák szinonimájaként vált ismertté. Tehát ez a bolygóállás olyan, mintha egyesülnének a Női és a Férfi energiák, megalkotva ezzel magát az egyensúly állapotát.

A Jupiter a Szűz jegyében kezdi az évet, így a 2017-es év folyamán a gyógyászattal és mások megsegítésével kapcsolatos érzéseink és ingerenciáink erősebbek lesznek, főként az első pár hétben, amikor a Szaturnusz még a Skorpióban áll. Ugyanis a Skorpió a metafizikai világ és a misztikus gyakorlatok jegye, így komolyabb hívást fog érezni a bennünk lakozó mágus a rituálék és tanulmányok megkezdésére.

Az év kezdeti szakaszának legjelentősebb napja Január 14-én várható, amikor is a Föld északi féle újra elkezd közelíteni a Nap felé. Ezt a napot Makara Szankrantinak hívják az indiai asztrológia kultúrájában, és nagyon áldásosnak számít mindenféle jótétemények elvégzése ezen a napon.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A 2017-es év kezdete, a Védikus Asztrológia olvasatában!

| Baktai Ádám
0